Cursus:
In het voor- en najaar bieden wij een cursus icoon schilderen aan. Wij volgen de Russische traditie. Dit houdt in dat er met de temperatechniek transparant wordt gewerkt. We beginnen de avond met het gebed van de icoonschilder en een stil meditatief moment. De avond sluiten we gezamenlijk af.

Het gaat als volgt:
De cursus duurt 10 lessen,’s avonds van 19.00 – 22.15 uur en kost € 185,-. Dit is inclusief een geprepareerde plank, schrift, vervoersdoos en koffie/thee. Je maakt gebruik van onze penselen en pigmenten. Het formaat van de plank is ongeveer 20x25 cm. Voor een eerste icoon kan worden gekozen uit een map met eenvoudige voorbeelden. Wij hebben de voorbeelden geselecteerd zodat er in 10 lessen een mooi resultaat wordt geboekt. Jaarlijks bieden we de mogelijkheid om de icoon te laten wijden. Hieronder ziet u enkele voorbeelden uit het assortiment.

inloop bij het krijten:
Op de dag dat wij nieuwe icoonplanken krijten is het mogelijk hierbij aanwezig te zijn. Dit werk wordt meestal gedaan op een zaterdag. Het geeft een beeld van de manier waarop een icoonplank wordt geprepareerd.
Zie agenda voor de eerstvolgende datum.

Workshop handen en voeten:
Met ingang van dit jaar bieden we een detail workshop aan. We beginnen met de workshop handen en voeten. De bedoeling is om in een avond je hier verder in te bekwamen.
Het is vooral de bedoeling om het tekenen van handen en voeten te duiden en de oplichting aan te brengen.
De kosten per workshop zijn € 35,00 per avond van 19.00 - 22.00 uur inclusief alle materiaal en koffie / thee.

Workshop goud leggen:
Op verzoek bieden we (bij voldoende deelname) de mogelijkheid om bladgoud op bolus te leggen. Dit is enkel voor gevorderden.
Deelname als je eerder tenminste twee iconen hebt geschilderd.
         ,--    

Inloopatelier:
Voor gevorderde icoonschilders bieden wij de mogelijkheid aan te schuiven in ons inloopatelier. Deze avond kost € 10,- incl. koffie/thee. We beginnen om 19.00 uur. De bedoeling van deze avond is om samen te schilderen en kennis te delen. Het komt nl. vaak voor, is onze ervaring, dat je al aan een icoon aan het schilderen bent maar er niet echt thuis aan toe komt. Of je staat op een keerpunt dat je even niet weet hoe je verder moet. Dan kun je bij ons aanschuiven. Wel graag van te voren telefonisch of per mail aanmelden. Data staan vermeld in de agenda.

Presentatie:
Voor groepen belangstellenden kunnen wij een presentatie verzorgen. Met ondersteuning van de PowerPoint geven we in het kort een klein stukje icoongeschiedenis. We vertellen over het ontstaan van ons atelier en tonen enkele foto’s uit onze Rusland reis. Verder geven we uitgebreid informatie hoe een icoon wordt gemaakt. Het ontstaan van kale plank naar icoon. We richten een tafel in met alle icoonmaterialen en voorbeeldboeken. De presentatie duurt ongeveer anderhalf uur met een pauze van een half uur. In de pauze kan men de ingerichte tafel bekijken en eventuele vragen stellen. Na de presentatie is er ook gelegenheid tot stellen van vragen. Kosten van de presentatie op aanvraag.

Nieuwsbrief:
Regelmatig brengen we een nieuwsbrief uit. Indien u hierin geïnteresseerd bent kunt u dit bij ons aangeven. De meeste informatie staat uiteraard op de website. Maar, kent u mensen die geen internet hebben en wel de nieuwsbrief willen ontvangen. Geef dit aan ons door en wij regelen dat het wordt bezorgd. De nieuwsbrief staat in pdf op deze website.